Close

Mihai

single page image

Mihai Roca

about me

Bună!

Sunt Mihai și îți spun bine ai venit pe blogul meu.

Anumite etichete sunt de folos pentru a spune cum ne simțim și ce gândim, ce ne place să facem și cum ne organizăm viața, dar nu le găsesc potrivite pentru a mă defini pe această pagină. E adevărat, etichetele însoțesc cu folos postările noastre, însă le găsesc prea limitative în pretenția de a prezenta ceva despre o persoană. Asemenea ție, cred că și eu sunt un mic univers, nu un conținut cu o etichetă, nu-i așa?

Și dacă trebuie totuși să aleg câteva cuvinte pentru a-ți spune cine sunt, le aleg pe următoarele:

Sunt un călător pasionat de o viață mai bună alături de cei dragi și de cei pe care îi întâlnesc pe calea vieții mele.

Aș fi putut să adaug și faptul că sunt catehet, educator, consilier, psiholog, preot. Dar aceste cuvinte sunt etichete, care nu m-ar ajuta decât să-ți descriu ceea ce fac. Oare nu există mult mai mult decât ceea ce ne este dat să spunem și să vedem? Îți doresc să descoperi în semințele presărate în acest blog ceva din ceea ce mă însuflețește.

O cale și un pelerin conturează imaginea care îmi place să mă reprezinte în acest moment.
Am început să merg pe calea mea înconjurat de foarte multă grijă și iubire. Bucurându-mă de tot ce primeam în fiecare clipă, am ajuns să-mi dau seama de pașii pe care îi făceam sub privirea frumoasă a celor mai dragi persoane din viața mea.

Și așa am înțeles că sunt un norocos printre mulți alți norocoși din jurul meu și din lumea aceasta. Și cât de importantă este pentru mine această descoperire! Imaginează-ți că păstrez ca pe un tezaur fără de preț căldura și șoaptele, privirile și povețele părinților și ale fraților mei. La acestea – după cum ai înțeles deja – s-au adăugat multe altele pe care te invit să le găsești împreună cu mine.

Cred că un pelerin pe cale formează și structurează în mod fericit semnificația destinului meu: o pasiune și o vocație care se împlinesc în bucuria împărtășirii unei vieți mai bune împreună cu cei dragi și cu ceilalți semeni. Așternând aceste gânduri, îmi doresc să dau glas emoțiilor, dorințelor și credinței din inima, din mintea și din sufletul meu. Știu că doar așa ar putea să apară la lumină ceva din fărâma de divinitate pe care Dumnezeu a pus-o în mine și care dă sens vieții mele.

Cred că viața este cel mai mare dar pe care l-am primit de la părinți și de la Dumnezeu.

Pot să-ți spun că din clipa în care am luat în mână viața mea ceva s-a schimbat în mine, altceva a fost îndepărtat, iar multe altele s-au adăugat și s-au dezvoltat, oferindu-mi perspective noi. Poate că îți este cunoscută arta cultivării viței-de-vie. În luna martie vița-de-vie este tăiată; sunt alese și privilegiate doar foarte puține mlădițe, altele sunt retezate pentru ca să aducă rod, iar cele mai multe sunt îndepărtate. Provin dintr-o zonă viticolă și știu că acest proces are multe de spus cu privire la alegerile și deciziile din viața mea. Am învățat de la vița-de-vie că viața trebuie să fie îngrijită și cât mai simplă. Numai așa ar putea să ajungă ziua în care să se bucure de roade.

Astăzi îmi dedic tot timpul dezvoltării personale și spirituale și împărtășesc ceea ce aflu și prin intermediul acestui blog. Fac acest lucru convins că și tu pășești pe o cale, însuflețit de o vocație și conștient de propriile tale resurse interioare.

Sunt un pelerin însuflețit de valorile evangheliei.
Nici nu m-aș putea vedea altfel, deoarece sunt un misionar al credinței în Isus Cristos și al iubirii față de aproapele. Îți dau întâlnire în paginile acestui blog, în care îți doresc să găsești postări interesante și să mă cunoști, dar nu înainte de a-ți mulțumi pentru timpul pe care mi l-ai dedicat citind această pagină.

O zi binecuvântată!