Close

Mihai

„Condu-ne spre lumina în care locuiești tu”

Pavarotti și Sting uimesc publicul cu un imn dedicat lui Isus din Sfânta Euharistie, „Panis Angelicus”, compoziție poetică a sfântului Toma din Aquino (1226-1274).


Unul dintre cei mai mari tenori din toate timpurile și unul dintre starurile mondiale ale muzicii rock și-au unit vocile pentru a cânta unul dintre cele mai poetice imnuri dedicate lui Isus din Sfânta Euharistie. Iar rezultatul a fost surprinzător. Pe de o parte s-a aflat Luciano Pavarotti, de cealaltă parte Sting. Cuvintele au fost compuse în secolul al XIII-lea de către Sfântul Toma din Aquino.

Interpretarea de neuitat  a avut loc în primul concert „Pavarotti & Friends”, care a avut loc la Modena, orașul natal al tenorului, în anul 1992.

Panis angelicus
fit panis hominum;
dat panis coelicus
figuris terminum;
o res mirabilis!
Manducat Dominum
pauper, pauper
servus et humilis.
pauper, pauper
servus et humilis.

 

Pâinea îngerească
devine pâinea oamenilor;
pâinea cerească
este împlinirea imaginilor;
o lucru admirabil!
Îl mânâncă pe Domnul
sărmanul, sărmanul
și umilul slujitor,
sărmanul, sărmanul
și umilul slujitor.

„Pâinea îngerească” („Panis Angelicus”) exprimă surpriza credinciosului „slujitor, sărac și umil” care, în Sfânta Euharistie, mănâncă Trupul Domnului. „Condu-ne acolo unde tindem, spre lumina în care  locuiești tu”, se rugau Pavarotti și Sting în limba latină.

Pavarotti ne-a părăsit în anul 2007, dar acest video plin de pasiune pentru prezența lui Isus din Sfânta Euharistie continuă să emoționeze și astăzi.

Sursa:  https://it.aleteia.org (17.10.2018)

Leave a comment

Your name
Your email address
Website URL
Comment